søndag den 15. maj 2011

Tale til min lillesøster

Kære søsterlil.

Jeg elsker dig meget højt, og ville derfor lave noget personligt til dig. Jeg har derfor valgt at skrive. Jeg er ikke så god til det med at Holde en tale, så jeg skriver den ned, og så kan du selv få lov til at læse den :-) God fornøjelse.

Jeg vil nu fortælle jer en historie. En historie, et eventyr om en lille prinsesse. Hun blev født den 19. februar 1997. Hun var den yndigste lille prinsesse i hele kongeriget. Familien var meget stolte. Hendes smil var så vidunderligt som aftensolens sidste stråler. Når hun var til stede, lyste rummet op. Hendes hår så lyst og fint som nyfalden sne om vinteren. Hendes øjne så yndige som stjernerne på himlen. Hun var i sandhed familien Jensens lille prinsesse.
Den lille prinsesse var dog en værre pilfinger. Hvor kunne hun dog være irriterende indimellem for de to ældre søskende. En dag gik hun ind på sin storesøsters værelse, som var hendes yndlingsbeskæftigelse. Hun fandt et nydeligt klistermærke med en sød kat på. Det glitrede så fint i lyset fra loftslampen. Hun tog det ud af klistermærkebogen og bestemte, hvor det skulle sidde. Nu sad det lige, hvor det skulle. På en side uden andre klistermærker. Da hun ville vise det til sin storesøster faldt det desværre ikke i så god jord. Storesøsteren blev sur og sagde, hun havde ødelagt det. Det kunne hun dog ikke forstå, det sad jo bare i en anden bog. Hvad den lille prinsesse ikke vidste var, at på den side i bogen, hun havde sat klistermærket, kunne det ikke pilles af igen. Det sidder der stadig den dag i dag. Og det siges at storesøsteren IKKE er blevet mere glad for det med tiden.

Den lille prinsesse så yndig og så fin voksede og blev ældre. Med tiden voksede hun, til stor glæde for sine søskende, også fra at rode i deres ting. Så noget lærte hun da af at gå i børnehave ;)
Hun begyndte i skole, og der blev hun hurtigt pigen i klassen med gode resultater og gode veninder. Hun var jo nem at holde af med de søde små hundeøjne og charmerende grin.
Inden længe blev hun både høj og moden af sin alder. Højden faldt ikke i så god jord hos storesøsteren, da den lille prinsesse nu var højere end hende. Så er hun jo lige pludselig ikke den lille mere, men er ved at blive en ung kvinde.
Den dag i dag går hun i syvende klasse og er begyndt at gå mere og mere op i hendes udseende. Selvom hun jo er så naturligt fin som morgenduggens skær fra solen.
Hun lægger jævnligt neglelak på neglene, og til trods for hun ikke roder i andres ting mere, er hun stadig interesseret i at låne, og det gør hun gladelig. Nogle gange også uden at spørge. Specielt storesøsterens neglelak er meget interessant ;) Og en film i ny og næ bliver der da vist også lånt. For prinsessen er noget af en fjernsynskigger. Hun følger trofast med i samtlige serier på tv2 og tv3. Især serien Friends er en favorit.

I skolen er hun stadig meget engageret både i det faglige og sociale. Hun har mange venner og veninder, men hun passer på ikke at lade det gå ud over lektierne, for den gode karakter 7, 10 eller 12 er meget vigtig for hende. Prinsessen er nemlig noget af en stræber. Hvis hun fx kommer hjem med et 4-tal er hun helt nede over det. Hun er ambitiøs og sætter høje krav til sig selv. Men husk på, prinsesse, man kan kun gøre sit bedste, og hvis det er et 4-tal, så er det mere end fint.

I dag bliver du fejret. Fejret, hyldet og gratuleret fordi du er blevet konfirmeret. Du er på vej ind i de voksnes rækker. Dog skal du lige igennem nogle prøvelsesår – teenageårene. De kan være svære, hårde, vidunderlige, fantastiske, skrækkelige, dårlige, gode. Men uanset hvad så husk på, at du er stærk. Stærk som en løve. Du kan klarer alt. Og du skal nok komme igennem dem. Sammen kan vi alt. Vi er søstre, vi kan aldrig skilles ad. Sammen følges vi ad gennem livet. Livet er som en gave, der kan gå i stykker. Den skal pakkes ud forsigtigt, vendes rigtigt, foldes ud, åbnes, nydes. Sammen gør vi det. Vi pakker livet ud.

Du skal nok finde ud af, hvad du vil, og hvad du bliver til. Det kan virke besværligt og uoverskueligt til tider, så lov mig, at du kommer til mig, så vi sammen kan tage og føle på det. Folde og brede det ud, snakke om det, og måske smide det ud eller gemme det. Vi løser det sammen.

Den lille prinsesse blev voksen, udlevede sine drømme, og levede lykkeligt til sine dages ende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar